Om ervoor te zorgen dat uiterst gevoelige of breekbare producten en onderdelen in onberispelijke staat op hun bestemming aankomen, zijn steeds meer high-end verpakkingsoplossingen op maat nodig. Dat kan betekenen dat kleine wijzigingen worden aangebracht in een beproefde optie, of dat een nieuwe, volledig op maat gemaakte oplossing wordt ontworpen. Ons team van ervaren en creatieve experts kan helpen bij het oplossen van elk denkbaar verpakkings- en transportprobleem

Een modulaire aanpak

In de hedendaagse hightechindustrieën moet apparatuur vaak van de ene superschone omgeving naar de andere worden vervoerd. Verpakkingsoplossingen moeten dus het juiste niveau van bescherming en reinheid bieden, ongeacht of de producten in een vliegtuig worden geladen of in een cleanroom op hun plaats worden gezet. HQ Pack begrijpt de verschillende omgevingsomstandigheden en verwerkingseisen. Daarom ontwerpen wij onze verpakkingsoplossingen zo dat ze gemakkelijk kunnen worden opgebouwd en uitgepakt. Doordat wij onze productie in eigen beheer hebben, begrijpen wij ook de praktische beperkingen en zaken waar je in het dagelijks werk tegenaan kunt lopen.

Circulariteit in de praktijk

De ingenieurs van HQ Pack doen er alles aan om het juiste beschermingsniveau in evenwicht te brengen met de mogelijkheid van hergebruik van materialen. Bij het ontwerpen van een schuimlaag, bijvoorbeeld, kan een schuiminzetstuk meerdere malen worden hergebruikt als het product gemakkelijk kan worden verwijderd zonder het schuim te beschadigen. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid afvalmateriaal, maar levert ook een aanzienlijke toegevoegde waarde op wat de kosten betreft.

Verpakking volgens specificaties

Gebaseerd op specifieke eisen van de klant op het gebied van bescherming tegen schokken, trillingen, thermische isolatie, reinheid, ESD en vocht, ontwerpt HQ Pack de optimale verpakkingsoplossingen voor elke situatie. Met behulp van geavanceerde 3D-software kunnen onze ingenieurs volledige verpakkingsoplossingen ontwikkelen op basis van de belangrijkste eisen van de klant. Dit gebeurt ongeacht of het gaat om de verpakking van afzonderlijke, breekbare onderdelen en subassemblages of om de verpakking en het vervoer van een volledige machine.

Neem contact met ons op