Duurzaamheid en circulariteit zijn voor veel van onze klanten steeds belangrijker geworden en zijn de afgelopen tien jaar een integraal onderdeel geworden van onze zakelijke gesprekken. Voor HQ Pack staan deze waarden centraal in wat we doen. Inzicht in de rol die verschillende materialen kunnen spelen bij het bieden van bescherming en ontwerpen met het oog op circulariteit.

Terugname, reparatie en hergebruik

Een van de eenvoudigste manieren waarop HQ Pack klanten ondersteunt, is de optie om gebruikte verpakkingen naar onze faciliteiten te retourneren voor reiniging, reparatie en hercertificering, zodat ze talloze malen kunnen worden hergebruikt. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen die nodig is, maar is op lange termijn ook kosteneffectiever. In gevallen waarin een materiaal niet kan worden hergebruikt, doet HQ Pack er alles aan om het terug te winnen en te recyclen.

Optimale bescherming, minimale impact

Bij het ontwerpen van een hoogwaardige verpakkingsoplossing kijkt HQ Pack naar de verschillende verpakkings- en transportvereisten, om te zien hoe we de bescherming kunnen maximaliseren en tegelijkertijd het gebruik van nieuwe materialen tot een minimum kunnen beperken. Dat kan zo eenvoudig zijn als het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk. Als een nieuw materiaal nodig is, zorgen wij ervoor dat het zo wordt ontworpen en vervaardigd dat het gemakkelijk kan worden hergebruikt. Het kan ook betekenen dat onderdelen niet op een pallet worden gegoten of gelast, maar als geschroefde opties worden opgenomen, om hun flexibiliteit en circulariteit te vergroten.

De MVO-doelstellingen van onze klanten ondersteunen

Als grote multinationals moeten veel van onze klanten rapporteren hoe zij aan steeds strengere doelstellingen en voorschriften voldoen. Verpakking is een gebied waar winst te behalen valt, en HQ Pack werkt nauw samen met veel van onze klanten om te kijken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. In feite loopt HQ Pack al vele jaren voorop in deze trend door steeds meer circulaire concepten in onze verpakkingsoplossingen op te nemen.